Dini anlamda ilmimizi geliştirmek, eksiklerimizi tamamlayıp, hayatımıza uygulamak amacıyla nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz? Pek çok vakıf, kuruluş fıkıh tefsir kelam alanında kurslar açıyorlar. Bu kurumların derslerine katılım gösterirken ne gibi kıstasları göz önünde almalıyız?
Kabir başında aynı dergâhlarda yapılan toplu zikir gibi zikrullah (ders) yapılır mı?
Rabıta nedir? Rabıta yapmak istiyorum ama odaklanamıyorum? Bu konuda neler yapmam gerekir? Herkes rabıta yapabilir mi?
Enâniyet nedir? Enâniyet hastalığına kapılmış bir kişi nasıl kurtulur? Tarikata girenler yaşadığı hallerden dolayı kendine enâniyet gelmesinden nasıl korunabilir?
Tasavvufta Hâl nedir? Şeytani hâl var mıdır? Nasıl olur? Zahiri hâl, mânevi hâl nedir? Cennet Mekan Abdullah Baba (ks) Hz.lerini konu ile ilgili görüşlerini açıklar mısınız?
Günlük Dersimizi (virdimizi) çekerken hem ilk başta hem de tesbihatları yaptıktan sonra neden iki kez bağışlama yapıyoruz?
Ledün ilmi nedir? Kişi kendi çabasıyla bu ilime ulaşabilir mi?
Hadisi şerifte buyruluyor ki: “Ey kızım Fatıma! Babam peygamber diye güvenme Rabbine karşı kulluk vazifeni yap eğer Allahtan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile senin namına hiç bir şey yapamam.” Ancak bugün görüyoruz ki tarikatların çoğunda dervişler her ne şartta olursa olsun şeyhlerinin kendisinin cennete alınmasında şefaatçi olacağını söylerler. Bu anlayış ne kadar doğrudur?
Teheccüd namazını açıklar mısınız? Kılmak için uyumak şart mıdır? Uyumadan kılınır mı?
Bir bayan muayyen zamanında ya da abdestsiz olarak tevhit hatmi vs. yapabilir mi?
Nefsi mülhime makamını nasıl geçebiliriz? Kolay bir yolu var mı? Anlatabilir misiniz?