Emri bil maruf nehyi anil münker niyetiyle bir söz veya iş yapmak istediğimde nefsim niyetimi bulandırmaya çalışırak vesvese veriyor. Farklı mevzulardada bu geçerli olabiliyor. Şeriatte olan bir sorumluluğu yerine getireceğimiz zaman bir vesvese gelirse ne yapmalıyız? Abdullah Babamızın bu konuda bir nasihati var mı ?
Enâniyet nedir? Enâniyet hastalığına kapılmış bir kişi nasıl kurtulur? Tarikata girenler yaşadığı hallerden dolayı kendine enâniyet gelmesinden nasıl korunabilir?
Tasavvufta Hâl nedir? Şeytani hâl var mıdır? Nasıl olur? Zahiri hâl, mânevi hâl nedir? Cennet Mekan Abdullah Baba (ks) Hz.lerini konu ile ilgili görüşlerini açıklar mısınız?
Günlük Dersimizi (virdimizi) çekerken hem ilk başta hem de tesbihatları yaptıktan sonra neden iki kez bağışlama yapıyoruz?
Satranç, akıl oyunları gibi oyunları çocuklarımıza oynatabilir miyiz? Zekâ gelişimleri için özellikle satranç öneriliyor. Bu konuda bilgi verir misiniz?
Günümüzde İslam’ı ne kadar yaşamak istesek de bazı eksikliklerimiz olmakta. İslam’ın şartlarını yerine getirsem de bir şeyler eksik kalmakta. Bu eksikliklerimizi gidermek için ne yapmalıyız?
Teheccüd namazını açıklar mısınız? Kılmak için uyumak şart mıdır? Uyumadan kılınır mı?
Hadisi şerifte buyruluyor ki: “Ey kızım Fatıma! Babam peygamber diye güvenme Rabbine karşı kulluk vazifeni yap eğer Allahtan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile senin namına hiç bir şey yapamam.” Ancak bugün görüyoruz ki tarikatların çoğunda dervişler her ne şartta olursa olsun şeyhlerinin kendisinin cennete alınmasında şefaatçi olacağını söylerler. Bu anlayış ne kadar doğrudur?
Bir bayan muayyen zamanında ya da abdestsiz olarak tevhit hatmi vs. yapabilir mi?
Nefsi mülhime makamını nasıl geçebiliriz? Kolay bir yolu var mı? Anlatabilir misiniz?
Bu yaşadığımız darbe olayı ve Fettullah Gülen için Cennet Mekan Abdullah Baba (ks) Hz.lerinin sözleri var mıdır? Bizlere tavsiyeleriniz nelerdir?